انتخاب اسم شرکت یکی از چالش هایی بوده که پیش روی موسسان و مدیران شرکت ها قرار دارد. برای مشخص کردن نام شرکت، قوانینی تنظیم شده که باید با توجه به این قوانین نسبت به انتخاب اسم مورد نظر شرکت خود اقدام کنید.
ما در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی، قصد داریم به بررسی قوانین انتخاب اسم شرکت بپردازیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
مشکلات انتخاب اسم شرکت
امروزه برای ثبت شرکت در حوزه یک فعالیت فرد باید حداقل ۵ اسم سه سیلابی را در سامانه ثبت شرکت برای ثبت نام های درخواستی وارد کند. باید گفت که در اکثر موارد اسامی ارائه شده به علت های مختلفی مثل تشابه با نام سایر شخصیت های حقوقی یا استعلام از فرهنگستان مورد پذیرش قرار نمی گیرند. برخی از افراد در اینگونه موارد و برای اینکه مشکلاتی مثل موارد بالا ایجاد نشود و شرکت آن ها دارای اسم خاص و یک سیلابی باشد، اقدام به خرید شرکت دو سیلابی می کنند.
شرکت هایی که در دهه قبل به ثبت رسیده اند، دارای اسامی خاص و معمولا یک یا دو سیلابی هستند. افراد متقاضی می توانند با خرید اینگونه شرکت ها با اسامی خاص و دو سیلابی روی برندینگ و تبلیغات خود با اسم خاص اقدام کنند که این عمل دارای مزایای خاصی برای اینگونه شرکت ها است و بهتر و بیشتر می توانند در حوزه فعالیت خود به شهرت برسند.
روش های انتخاب نام شرکت
از مهمترین مراحل ثبت شرکت، انتخاب یک نام مناسب برای آن است که ما پیش از اینکه به قوانین انتخاب اسم شرکت بپردازیم، قصد داریم روش های انتخاب آن را بررسی نماییم. اسم شرکت به آن هویت می بخشد و دیگر کسی نمی تواند از خدماتی که این شرکت ارائه می دهد، سو استفاده کند. برای انتخاب نام شرکت باید حداقل ۳ کلمه وجود داشته باشد و لازم است که در زمان ثبت شرکت در سامانه مربوطه ۵ نام را به سازمان ثبت شرکت ها پیشنهاد دهید.
اداره ثبت شرکت ها با توجه به امکان یا رد صلاحیت اسم پیشنهادی متقاضیان یکی از نام های انتخابی را تایید و برای ثبت شرکت نهایی خواهند کرد. امکان دارد که مراحل انتخاب اسم شرکت کمی زمان ببرد، زیرا اگر دقت کافی در زمان ثبت نام وجود نداشته باشد، ممکن است که اسم های پیشنهادی شما رد صلاحیت شده و مجبور به انتخاب اسم جدید و دیگری باشید.
قوانین انتخاب اسم شرکت
برای انتخاب اسم شرکت ها یکسری قوانین وجود دارد که در این قسمت قصد بیان آن ها را داریم:
- اسامی باید دارای ریشه فارسی باشند.
- اسامی باید غیر لاتین باشند.
- هیچ گونه منافاتی با شئونات انقلاب اسلامی ایران نداشته باشند.
- به صورت حروف نوشته شده باشند و اعداد به صورت ریاضی در آن استفاده نشوند.
- از عناوین شعرا دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نشده باشد.
- از عناوین ایثارگران، شاهد و امثال آن ها که انحصارا تحت نظارت سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران است، استفاده نشود.
- انتخاب نام نباید تکراری باشد؛ با مراجعه به سایت و جستجوی نام پیشنهادی توجه کنید که دو کلمه از نام پیشنهادی با اسامی دارای سابقه باید تفاوت داشته باشد.
- استفاده از یکسری از کلمات نیاز با اخذ مجوز دارد.
- از نام حیوانات نمی توان برای شرکت ها بهره برد.
- از اسامی اشخاص مشهور نباید استفاده کرد.
- اسم شرکت باید سه سیلابی باشد.
اشتباهات متداول در انتخاب نام شرکت
در انتخاب نام شرکت ممکن است یکسری اشتباهات رخ دهد؛ حال که به قوانین انتخاب اسم شرکت آشنا شده اید، زمان آن رسیده که با این اشتباهات رایج نیز آشنا شوید. اشتباهات متداول در انتخاب اسم شرکت عبارتند از:
استفاده از نام های مشابه
استفاده از اسم هایی که مشابه نام های ثبت شده دیگر هستند، سبب رد شدن نام شرکت توسط اداره ثبت شرکت ها می شود؛ به همین علت، لازم است حداقل دو سیلاب از نام پیشنهادی با نام های موجود تفاوت داشته باشد.
انتخاب نام های غیر مرتبط با فعالیت شرکت
نام شرکت باید به صورتی انتخاب شود که به وضوح نمایانگر نوع فعالیت و حوزه کاری شرکت باشد. انتخاب نام های غیر مرتبط می تواند سبب ابهام و سو تفاهم در بین مشتریان و مخاطبان شود.
عدم توجه به معانی نام های انتخابی
لازم است نام شرکت معانی مناسبی داشته باشد و از کلمات با معانی منفی یا نامناسب استفاده نشود. این مسئله به اعتبار و تصویر شرکت در بین مشتریان کمک می کند.
مراحل انتخاب اسم شرکت
انتخاب شرکت برای هر فرد منوط به رعایت دستورات و قوانین و دریافت مجوزهای لازم و ارائه مدارک ثبت شرکت است. این کار باید توسط یکی سهامداران یا موسسان شرکت یا وکیل رسمی شرکت انجام گیرد. مراحل انتخاب نام شرکت از طریق سامانه ثبت شرکت صورت می گیرد و مراجعه حضوری لزومی ندارد.
زمانی که مراحل ثبت شرکت را می گذرانید باید پنج نام پیشنهادی به عنوان نام شرکت ارائه دهید، بهتر است این پنج اسم را به ترتیب اولویت بنویسید تا کارشناسان مربوطه در جریان اولویت شما باشند. به صورت معمول ۳ روز زمان می برد تا کارشناسان اسم های پیشنهادی شما را بررسی کرده و نتیجه را اعلام کنند.
چنانچه کارشناسان تشخیص دهند که در اسم های پیشنهادی مشکل یا تعارضی با مقررات و قوانین وجود دارد، دلایل رد آن به متقاضی ارائه می شود و از او می خواهند تا گزینه های دیگری ارائه دهد. مدت زمان اعتبار نام های تایید شده که به ثبت شرکت و درج آگهی آن در روزنامه رسمی بینجامد هیچ محدودیتی ندارد. چنانچه نام مورد نظر تایید شود اما ثبت شرکت و متعاقبا درج آگهی آن صورت نگیرد، به مدت ۳ ماه از تاریخ تایید اعتبار دارد؛ البته این مدت اعتبار برای شرکت های سهامی عام حدود ۶ ماه از زمان تشکیل مجمع عمومی خواهد بود.
جمع بندی
ما در این مطلب به بررسی قوانین انتخاب اسم شرکت پرداختیم. همانطور که متوجه شدید برای انتخاب نام شرکت باید یکسری قوانین خاص را رعایت کنید تا مورد تایید اداره ثبت قرار بگیرد. اسمی که برای شرکت انتخاب می کنید، باید معرفی و متمایز کننده کالا یا خدمات شرکت باشد؛ البته اسم شرکت شما هرچه که باشد با یک بازاریابی خوب می توانید به موفقیت برسید.