نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به عام (شرایط و مدارک لازم)

نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به عام (شرایط و مدارک لازم)

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید.

تبدیل شرکت سهامی خاص به عام، یکی از اقدامات بسیار مهمی است که می توان برای رشد و توسعه یک کسب و کار انجام داد. این تغییر علاوه بر اینکه سبب جذب سرمایه گذاران بیشتر می شود، به افزایش اعتبار یک شرکت و دسترسی به بازارهای بزرگ تر نیز کمک می کند.

با این حال این فرایند ملزم به رعایت یک سری قوانین و تهیه یک سری مدارک است و عدم توجه به این موضوعات، عواقب جدی را برای کسب و کارها به همراه دارد. در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی، ضمن بررسی نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام، شرایط و مدارک لازم برای این تغییر را بررسی می کنیم تا با آگاهی بیشتری قدم در این راه بگذارید.

معرفی شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص یکی از انواع شرکت های تجاری است که سرمایه آن تبدیل به سهام شده و سهامداران آن هر یک به میزان سهم خود، مسئولیت هایی را در شرکت بر عهده دارند. این شرکت معمولاً برای فعالیت های کوچک تا متوسط تاسیس می شود و تعداد سهامداران آن حداقل ۳ و حداکثر ۲۵ نفر هستند.

در این شرکت ها سهامداران نمی توانند به راحتی سهام خود را به شخص دیگر انتقال دهند و برای انتقال سهام، به موافقت سایر اعضا نیز احتیاج دارند. شرکت های سهامی خاص تحت قوانین خاصی فعالیت می کنند و به بازار عمومی سهام دسترسی ندارند.

معرفی شرکت سهامی خاص

معرفی شرکت های سهامی عام

شرکت های سهامی عام شرکت هایی هستند که سهام آن ها به صورت عمومی بین مردم عرضه می شود و امکان جذب سرمایه بیشتر برای آن ها فراهم است. این شرکت ها در بازار بورس نیز قابل معامله هستند و تعداد سهامداران نامحدودی دارند. در این شرکت ها نیز هر سهام دار با توجه به مبلغ سرمایه گذاری خود می تواند در شرکت مسئولیت داشته باشد. شرکت های سهامی عام قوانین دقیق و سخت گیرانه ای دارند و به طور دوره ای باید گزارش های مالی ارائه دهند.

چرا شرکت های سهامی خاص را به عام تبدیل می کنند؟

تبدیل شرکت سهامی خاص به عام دلایل بسیار زیادی دارد که مهم ترین آن ها به شرح زیر است.

  • کمک به جذب سرمایه بیشتر: شرکت های سهامی عام برای جذب سرمایه گذاری های بیشتر می توانند از طریق عرضه عمومی سهام اقدام نمایند؛ به این ترتیب امکان اجرای پروژه های بزرگ برای شرکت فراهم می گردد.
  • افزایش شهرت و اعتبار: تبدیل شدن یک شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام، شهرت و اعتبار بیشتری به آن می دهد. نهادهای بزرگ، بانک ها و سرمایه گذاران به شرکت های عمومی بیشتر از شرکت های سهامی خاص اعتماد می کنند.
  • خرید و فروش آسان: شرکت های سهامی عام در بازار بورس قابل معامله هستند؛ به این ترتیب خرید و فروش آن ها راحت تر صورت می گیرد.

شرایط تبدیل شرکت سهامی خاص به عام

قبل از اینکه به نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به عام بپردازیم بهتر است در مورد شرایط این تبدیل نیز اطلاعات لازم را به دست آوریم. این شرایط شامل موارد زیر می شوند.

تغییر در تعداد سهامداران شرکت

شرکت های سهامی خاص کمتر از 25 نفر سهام دار دارند؛ بنابراین برای اینکه به یک شرکت سهامی عام تبدیل شوند باید تعداد سرمایه گذاران خود را به حداقل ۱۰۰ سهام دار افزایش دهند.

تامین حداقل سرمایه

برای اینکه یک شرکت سهامی خاص به شرکت سهامی عام تبدیل شود، مسئولان باید حداقل سرمایه لازم برای این تغییر را تامین کنند که این حداقل سرمایه، ۵۰۰ میلیون ریال است.

تغییر دادن اساسنامه شرکت

تغییر اساسنامه شرکت از دیگر شروط تبدیل شدن یک شرکت سهامی خاص به عام است. اساسنامه شرکت باید با قوانین شرکت های سهامی عام تنظیم شود.

پذیرش سهامداران عمومی

در این مرحله باید از طریق برگزاری عرضه عمومی اولیه IPO، جهت جذب سهامداران عمومی اقدام کرد.

برای تبدیل شدن يک شرکت سهامی خاص به عام چه مدارکی لازم دارید؟

برای تبدیل شدن يک شرکت سهامی خاص به عام چه مدارکی لازم دارید؟

در فرایند تبدیل شرکت سهامی خاص به عام، تهیه یک سری مدارک و مستندات و ارائه آن ها به مراکز مربوطه الزامی است. این مدارک شامل موارد زیر می شوند.

  • تقاضانامه تبدیل: در ابتدا باید یک فرم رسمی را که نشان دهنده درخواست شما برای تغییر نوع شرکت است به دقت پرکرده و به مقام ثبت شرکت ها ارائه کنید.
  • تعیین اساسنامه جدید: اساسنامه جدید را با قوانین شرکت های سهامی عام تنظیم کرده و به مراکز مربوطه بدهید.
  • ارائه گزارش حساب رسی: در این مرحله برای نشان دادن وضعیت مالی شرکت به طور شفاف، باید یک مستند مالی معتبر توسط حسابرس مستقل تهیه کنید. این گزارش کمک می کند تا تصمیم گیرندگان وضعیت اقتصادی شرکت را بهتر بررسی کنند.
  • ارائه صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده: این مدرک شامل یادداشتی است که نشان می دهد همه سهام داران در رابطه با نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به عام رضایت دارند و این تغییر را تاکید می کنند.
  • کپی کارت ملی و شناسنامه سهام داران: ارائه کپی مدارک هویتی از جمله کارت ملی و شناسنامه تمامی سهامداران، از دیگر مدارک الزامی محسوب می شود.
  • سند مالکیت یا قرارداد اجاره: ارائه سند مالکیت یا قرارداد اجاره برای نشان دادن محل فعالیت شرکت ضروری است.
  • لیست سهام داران: لیست سهام داران جدید برای اثبات افزایش تعداد سهامداران به حداقل ۱۰۰ نفر، از دیگر مدارک مهم برای این تغییر به شمار می رود.
  • ارائه مدارک مربوط به صورت های مالی شرکت: برای نشان دادن وضعیت مالی مناسب و داشتن سرمایه کافی برای تبدیل شدن به یک شرکت سهامی عام، باید صورت های مالی شرکت به مراکز مربوطه تحویل گردد.

سخن پایانی

در این مطلب در رابطه با نحوه تبدیل شرکت سهامی خاص به عام صحبت کردیم. به طور کلی این تغییر یک فرایند زمان بر و پیچیده است که به رعایت یک سری قوانین و مقررات نیاز دارد. با این تغییر، برای جذب سرمایه و گسترش فعالیت های تجاری فرصت های جدیدی ایجاد می شود و امکان استفاده از منابع مالی گسترده تر برای شرکت ها فراهم می گردد.

البته که در این فرآیند چالش ها و مشکلاتی نیز وجود دارد که برای هموار کردن مسیر، کمک گرفتن از افراد متخصص در این زمینه بسیار موثر خواهد بود. در صورتی که برای ثبت یا تغییرات شرکت خود نیاز به کمک دارید، می توانید از کارشناسان سایت ما کمک بگیرید.

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید.
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up