راهنمای اخذ جواز تاسیس (مراحل، مدارک و شرایط لازم)

راهنمای اخذ جواز تاسیس (مراحل، مدارک و شرایط لازم)

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید.

دریافت جواز تاسیس برای راه اندازی هر کسب و کاری گامی مهم محسوب می شود. در واقع تمام افرادی که قصد دارند کسب و کاری را آغاز کنند برای انجام فعالیت های خود به صورت قانونی، باید در جهت دریافت این جواز اقدام نمایند. اخذ جواز تاسیس مزیت های بسیار زیادی را برای کسب و کارها به همراه دارد. به طور مثال امکان دریافت وام های کم بهره را برای کاربران فراهم می کند.

همچنین افراد به واسطه این جواز می توانند جهت دریافت زمین در شهرک های صنعتی اقدام نمایند. در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی، تحت عنوان راهنمای اخذ جواز تاسیس، مراحل، مدارک و شرایط لازم برای دریافت این جواز را بررسی خواهیم کرد.

جواز تاسیس چیست؟

جواز تاسیس مجوزی است که به واسطه سازمان های دولتی از جمله سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت به متقاضیان تاسیس واحد صنعتی و کارخانه ها اهدا می شود. این جواز نشان می دهد که فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی بر پایه قوانین کشوری انجام می شود.

اگر شخصی بدون دریافت این مدرک اقدام به فعالیت نماید تمامی فعالیت های او پیگرد قضایی و قانونی دارد. این موضوع باعث شده تا اشخاص حقوقی و حقیقی بر اساس نوع فعالیت خود برای دریافت جواز اقدام نمایند.

جواز تاسیس چیست؟

انواع جواز کدامند؟

هر کسب و کاری با توجه به نوع محصول تولیدی و شرایط فعالیت اقتصادی خود، باید جهت دریافت جواز تاسیس از مراکز مربوطه اقدام نماید. انواع جواز تاسیس بر اساس نوع محصول تولیدی و ارگان تولید کننده به شرح زیر است.

  • جواز تاسیس جهاد کشاورزی
  • جواز تاسیس وزارت صنعت، معدن و تجارت
  • جواز تاسیس وزارت بهداشت
  • جواز تاسیس وزارت کار و تعاون
  • جواز تاسیس میراث فرهنگی
  • جواز تاسیس وزارت کشور
  • جواز تاسیس شرکت
  • جواز تاسیس برای ثبت برند
  • جواز تاسیس واحد تولیدی

مراحل و راهنمای اخذ جواز تاسیس

دریافت جواز تاسیس فرایند چند مرحله ای و بسیار پیچیده است. در این بخش از راهنمای اخذ جواز تاسیس، این مراحل را به تفکیک بررسی خواهیم کرد.

ثبت درخواست

در ابتدا باید متقاضی درخواست خود را جهت اخذ جواز به سازمان وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سایر سازمان هایی که وابسته به این سازمان فعالیت می کنند ارسال نماید. جهت ثبت درخواست می توان به صورت حضوری یا از طریق سامانه های آنلاین اقدام کرد. در این درخواست باید اطلاعاتی نظیر نوع فعالیت، محل تاسیس و موارد مشابه به طور کامل بیان شوند.

بررسی مدارک

در مرحله بعدی مسئولان مربوطه اطلاعات شما را با قوانین و مقررات مربوط به صنعت مورد نظر مطابقت می دهند. به طور مثال اطلاعات شما از نظر نیاز به تاسیس در منطقه مورد نظر، میزان تولید، نوع تکنولوژی، نیروی انسانی و… مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند.

صدور مجوز تاسیس

در این مرحله از راهنمای اخذ جواز تاسیس، بعد از اینکه بررسی های لازم صورت گرفت و صحت و سقم اطلاعات و مدارک شما به تایید رسید، جواز تاسیس برای یک دوره خاص صادر می گردد. شما می توانید بر اساس این مجوز، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کنید.

برای اخذ جواز تاسیس چه مدارکی را باید ارائه کنیم؟

مدارک لازم برای اخذ جواز تاسیس با توجه به شرایط خاص هر پروژه و نوع فعالیت متفاوت است؛ اما به طور کلی این مدارک شامل موارد زیر می شوند.

  • ارائه طرح یا همان پروپوزال: شخص متقاضی باید در ابتدا پروپوزال جامعی با جزئیاتی نظیر منابع مالی، توجیه اقتصادی، میزان تولید، بازار هدف و… به مراکز مربوط ارائه کند.
  • ارائه مدارک شناسایی: از دیگر مدارک لازم جهت اخذ جواز تاسیس، ارائه کارت ملی و شناسنامه است. در صورت داشتن نماینده، مدارک شناسایی نماینده نیز لازم است.
  • مدارک مربوط به محل تاسیس: اجاره نامه یا سند مالکیت زمین محل تاسیس نیز از دیگر مدارکی است که باید برای اخذ جواز تاسیس آماده شود.
  • ارائه گواهی حسن سابقه: آن دسته از متقاضیان حقوقی یا حقیقی که سابقه فعالیت دارند باید گواهی عدم سوء پیشینه خود را دریافت و به مراکز مربوطه بدهند.
  • ارائه سوابق کاری و مدارک تحصیلی: برای اخذ جواز تاسیس در برخی از صنایع ،داشتن مدارک تحصیلی و دانش فنی و تخصصی اهمیت بسیار زیادی دارد.

برای اخذ جواز تاسیس چه شرایطی لازم است؟

علاوه بر مدارک ذکر شده، برای دریافت جواز تاسیس لازم است تا از یک سری شرایط برخوردار باشید. در راهنمای اخذ جواز تاسیس، به بررسی این شرایط می پردازیم.

تجربه و تخصص

افرادی که قصد دارند یک واحد تولیدی راه اندازی کنند باید دانش فنی و تجربه کافی در آن حوزه داشته باشند. این موضوع به خصوص در مورد صنایع خاص، اهمیت بیشتری پیدا می کند. به طوری که بدون داشتن تجربه یا تخصص، امکان دریافت جواز وجود ندارد.

توان مالی کافی

شخص متقاضی باید برای تاسیس واحد تولیدی توان مالی لازم را داشته باشد. شخص برای اثبات این موضوع می تواند از طریق ارائه اسناد مالی نظیر گواهی های بانکی اقدام نماید.

انتخاب مکان مناسب

محل تاسیس باید برای انجام فعالیت های صنعتی شرایط مناسبی داشته باشد و در مناطقی مجاز برای انجام فعالیت های مورد نظر واقع شده باشد.

شرایط شخص متقاضی برای دریافت جواز تاسیس

شرایط شخص متقاضی برای دریافت جواز تاسیس

شخص متقاضی برای دریافت جواز تاسیس باید یک سری شروط و پیش نیازها را داشته باشد که این شروط عبارتند از:

  • داشتن حداقل ۱۸ سال سن
  • داشتن تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران
  • اتمام خدمت نظام وظیفه در صورت مرد بودن متقاضی
  • ارائه مدارک لازم به صورت کامل و بدون نقص
  • اخذ مجوز فعالیت
  • عدم داشتن سوء سابقه
  • عدم اعتیاد

سخن پایانی

در این مطلب تحت عنوان راهنمای اخذ جواز تاسیس، سعی کردیم هر آنچه را که باید برای دریافت این جواز بدانید با شما در میان بگذاریم به طور کلی اخذ جواز تاسیس فرایندی پیچیده است که به برنامه ریزی های دقیق و رعایت قوانین و مقررات نیاز دارد. متقاضیان باید مدارک مورد نیاز را به طور کامل و جامع آماده کنند و با مراجعه به مراکز مربوطه به صورت حضوری یا آنلاین، مراحل اخذ جواز را پشت سر بگذارند.

داشتن جواز به فعالیت های یک مجموعه رسمیت می بخشد و مزایای بسیار زیادی را برای کسب و کارها به همراه دارد. شخص متقاضی برای دریافت جواز باید شرایط خاصی داشته باشد که از جمله این شرایط می توان به داشتن تابعیت ایران، عدم سوء پیشینه، عدم اعتیاد و… اشاره کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه کسب جواز تاسیس یا ثبت شرکت، می توانید با کارشناسان و مشاورین سایت ما در ارتباط باشید.

جهت دریافت مشاوره فرم زیر را پر کنید.
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up