با توجه به گسترش تجارت جهانی در سال های اخیر، ثبت شرکت بین المللی اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است. از آن جا که در کشورهای مختلف فرصت های متنوع و بازارهای جدید زیادی وجود دارد، بسیاری از سرمایه گذاران و کارآفرینان برای کسب سود بیشتر به فکر ثبت شرکت های بین المللی می افتند. این اقدام علاوه بر اینکه امکان دسترسی به بازارهای جهانی را فراهم می کند، مزیت های قانونی و مالیاتی بسیار زیادی را نیز برای کسب و کارها به همراه دارد.
در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی، در رابطه با نحوه ثبت شرکت بین المللی، شرایط و مراحل آن صحبت می کنیم. اگر قصد دارید وارد عرصه تجارت بین المللی شوید و از فرصت های موجود در این حوزه بهره ببرید، تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.
شرکت بین المللی چیست؟
شرکت بین المللی به آن دسته از شرکت هایی گفته می شود که در فعالیت های تجاری کشورهای دیگر مشارکت می کنند. این شرکت ها از نیروی کار و منابع کشورهای مختلف بهره برداری کرده و به این ترتیب به تنوع خدمات و محصولات خود می افزایند.
ساختار این شرکت ها به گونه ای است که می توانند نیازهای بازارهای مختلف را به خوبی برآورده کنند. این شرکت ها در انواع چند ملیتی، فراملیتی یا مشترک تشکیل می شوند و مزیت های بسیار زیادی را برای کسب و کارها به همراه دارند.
شرایط تشکیل شرکت بین المللی
قبل از اینکه به بررسی نحوه ثبت شرکت بین المللی بپردازیم بهتر است با شرایط لازم برای ثبت این نوع شرکت ها آشنا شویم. این شرایط عبارتند از:
انتخاب نوع شرکت
همان طور که می دانید شرکت ها در انواع مختلف به صورت مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام و… تشکیل می شوند. قبل از اقدام برای ثبت شرکت باید نوع شرکت تعیین شود.
انتخاب کشور مورد نظر
برای ثبت یک شرکت بین المللی باید کشور مورد نظر نیز انتخاب شود. کشورهای مختلف دارای قوانین و شروط متفاوتی برای ثبت شرکت هستند؛ بنابراین قبل از هرگونه اقدام باید شرایط و قوانین هر کشور به طور مجزا مورد بررسی قرار بگیرند و در نهایت بهترین کشورها با شرایط مناسب انتخاب شوند.
تهیه مدارک لازم
در این مرحله از مراحل نحوه ثبت شرکت بین المللی، باید مدارک مورد نیاز را آماده و ارائه کرد. این مدارک شامل گذرنامه معتبر، گواهی عدم سوء پیشینه، طرح کسب و کار و آدرس ثابت در کشور مورد نظر می شوند. همچنین اطلاعات مالی و بانکی نیز از دیگر مدارک لازم برای ثبت شرکت به شمار می روند.
نحوه ثبت شرکت بین المللی
ثبت یک شرکت بین المللی مراحل متعددی دارد و بسته به کشور مورد نظر و شرایط آن، این مراحل متفاوت هستند؛ اما به طور کلی اصلی ترین مراحل در نحوه ثبت شرکت بین المللی به شرح زیر است.
تحقیق و بررسی
در قدم اول باید مواردی مانند هزینه ها، زیرساخت های تجاری، مالیات، فرصت های بازار و… را در کشور مورد نظر مطالعه و مورد بررسی قرار دهید.
انتخاب نام شرکت
در مرحله بعدی نام شرکت خود را انتخاب کنید. برخی از کشورها قوانین و قواعد خاصی برای انتخاب نام شرکت دارند؛ بنابراین در رابطه با قوانین انتخاب نام شرکت در کشور مورد نظر اطلاعات کافی را کسب کنید و بر اساس آن ها نامی مناسب برای شرکت خود در نظر بگیرید.
ثبت شرکت
در این مرحله باید با ارائه مدارک مورد نیاز به مراکز مربوطه، مراحل ثبت شرکت را انجام دهید. در این فرایند باید فرم های لازم را پر کنید و هزینه های مرتبط را نیز بپردازید.
دریافت شماره شناسایی مالیاتی
بعد از به ثبت رساندن شرکت باید شماره شناسایی مالیاتی نیز دریافت کنید تا به واسطه آن، فعالیت های خود را به صورت قانونی انجام دهید.
افتتاح حساب بانکی
در این مرحله از ثبت شرکت بین المللی باید جهت دریافت پرداخت ها و انجام تراکنش های مالی یک حساب بانکی تجاری با نام شرکت خود افتتاح نمایید.
گرفتن مجوز
با توجه به نوع فعالیت شرکت، ممکن است به یک سری مجوزها نیاز داشته باشید. در صورت نیاز باید این مجوزها را از مراکز مربوطه دریافت کنید.
هزینه های ثبت شرکت بین المللی
تا اینجا در رابطه با مراحل و نحوه ثبت شرکت بین المللی اطلاعاتی را به دست آوردیم. اکنون شاید این سوال برای شما ایجاد شود که برای ثبت یک شرکت بین المللی چه میزان هزینه هایی را باید پرداخت کنیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که هزینه های به ثبت رساندن یک شرکت بین المللی با توجه به نوع شرکت، نوع کشور مدنظر و خدمات مورد نیاز متفاوت است؛ اما به طور کلی این هزینه ها به موارد زیر مربوط می شود.
- هزینه ثبت شرکت: معمولاً برای ثبت رسمی شرکت باید مبالغی را طی مراحل کاری مختلف پرداخت کنید.
- هزینه های مشاوره: اگر برای ثبت شرکت نیاز به مشاوره حقوقی یا مالی داشته باشید، باید مبلغی را به عنوان هزینه مشاوره بپردازید.
- هزینه تهیه مدارک: در صورتی که شرکت مورد نظر شما به مجوزهای خاصی نیاز داشته باشد، جهت صدور مجوز باید هزینه کنید.
- هزینه های مربوط به مالیات ها: بعد از اینکه شرکت را به ثبت می رسانید باید مبلغی را تحت عنوان مالیات به دولت کشور مورد نظر بپردازید.
- هزینه های اداری: این هزینه شامل خرید تجهیزات، اجاره دفتر شرکت و سایر هزینه های مربوط به شرکت می شود.
- هزینه های بانکی: انجام تراکنش ها و نگهداری حساب های بانکی، خود فرایندی هزینه بر است که باید هزینه آن پرداخت گردد.
سخن پایانی
در این مطلب در رابطه با نحوه ثبت شرکت بین المللی صحبت کردیم. به طور کلی ثبت یک شرکت بین المللی برای رشد کسب و کارها فرصتی بی نظیر است. با این حال موفقیت آمیز بودن این فرایند به آگاهی از شرایط هر کشور و طی کردن مراحل مختلف اداری به صورت دقیق بستگی دارد.
تهیه مدارک مورد نیاز، تعیین هزینه ها و تامین آن ها، کسب مجوزهای لازم و… از جمله عواملی هستند که برای ثبت شرکت باید مد نظر قرار بگیرند. همچنین مشاوره با افراد آگاه در این زمینه نیز می تواند در هموار تر شدن این مسیر به شما کمک کند. برای این منظور، می توانید از خدمات سایت ما در حوزه ثبت شرکت کمک بگیرید.