ایران به عنوان یک کشور با فرصت های اقتصادی گوناگون و بازاری بسیار بزرگ، یک فرصت جذاب برای سرمایه گذاران خارجی است. در واقع ثبت شرکت با شرکای خارجی در ایران از موثرترین روش ها برای ورود به بازار ایران و بازارهای بین المللی است که اتفاقا مزایای بسیاری را برای افراد به ارمغان خواهد آورد.
در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی تحت عنوان راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی، همه مراحل و فرآیندهای مرتبط با ثبت شرکت با شرکای خارجی را بررسی می کنیم تا اگر قصد انجام این کار را دارید، با آگاهی کامل تر قدم در این راه بگذارید.
معرفی انواع شرکت ها در ایران
پیش از اینکه برای ثبت شرکت با شرکای خارجی در ایران اقدامی انجام دهید بهتر است با انواع شرکت هایی که در ایران به رسمیت شناخته می شوند آشنایی پیدا کنید. به طور کلی در ایران سه نوع شرکت تجاری وجود دارد که عبارتند از:
- شرکت با مسئولیت محدود: در این نوع شرکت ها هر یک از شرکا با توجه به میزان سرمایه ای که وارد کار کرده اند مسئولیت دریافت می کنند. این شرکت ها برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مناسب هستند.
- شرکت سهامی خاص: در این نوع شرکت ها سرمایه ها را تقسیم به سهام می کنند و مسئولیت شرکا با توجه به مبلغ سهام آن ها تعیین می شود. این شرکت ها برای پروژه های طولانی مدت و سرمایه گذاری های بزرگ مناسب هستند.
- شرکت های تضامنی: در این شرکت ها مسئولیت تعهدات و بدهی ها بر عهده تمامی شرکا است. این شرکت ها برای سرمایه گذاری خارجی مناسب نیستند؛ چرا که ریسک بالایی دارند.
راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی در ایران: مراحل
در این بخش از راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی، مراحلی که باید برای ثبت شرکت طی کنید را بررسی می کنیم:
انتخاب نام شرکت
در اولین قدم باید نام مناسبی را برای شرکت در نظر بگیرید. نامی که انتخاب می شود باید با مقررات و قوانین ایران مطابقت داشته و شباهتی به نام های دیگر شرکت های مشابه و یا برندها نداشته باشد. برای انتخاب نام شرکت باید از کلمات فارسی استفاده کنید و همچنین به نوع فعالیت های شرکت دقت داشته باشید.
تعیین سرمایه اولیه
برای اینکه شرکت خود را در ایران به ثبت برسانید باید سرمایه اولیه خود را مشخص کنید. میزان سرمایه اولیه با توجه به حجم فعالیت و نوع شرکت متفاوت است.
تعیین اساسنامه
در این مرحله باید اساسنامه شرکت توسط شرکا تنظیم و به امضا در بیاید. در اساسنامه مواردی مانند مقررات داخلی شرکت، نحوه مدیریت، اهداف شرکت، حقوق و وظایف شرکا و مواردی از این قبیل درج می شود.
ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها
در این مرحله از راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی، بعد از تنظیم و تهیه مدارک باید شرکت خود را خود را به ثبت برسانید. برای این کار به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید. در این مرحله فرم هایی به شما ارائه می شود که باید آن ها را پر کنید و همراه با مدارک مورد نیاز به اداره ثبت شرکت ها ببرید. همچنین در این مرحله باید هزینه های مربوط به ثبت شرکت را نیز پرداخت نمایید.
اخذ کد اقتصادی
برای شروع فعالیت های اقتصادی تان در ایران باید یک کد اقتصادی از سازمان امور مالیاتی بگیرید. این کد برای پرداخت مالیات، صدور صورت های مالی و… ضرورت دارد.
ثبت برند و علامت تجاری
بعد از طی مراحل مختلف باید برند و نام تجاری خاص خود را به ثبت برسانید. برای این کار به سازمان ثبت اختراعات و علائم تجاری ایران مراجعه می کنید. ثبت برند باعث می شود که حقوق مالکیت معنوی به شرکت اختصاص پیدا کند.
مدارک لازم برای ثبت شرکت با شرکای خارجی
در این بخش از راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی، مدارک لازم برای ثبت شرکت را بررسی می کنیم که شامل موارد زیر می شوند.
- اساسنامه شرکت: شامل نام شرکت، موضوع فعالیت، مرکز اصلی، میزان سرمایه، مقررات داخلی و… می شود.
- اظهارنامه ثبت شرکت: شامل اطلاعات پایه ای درباره شرکت و شرکا می شود که باید به تایید افراد ذیربط برسد.
- تصویر شناسنامه و کارت ملی شرکای ایرانی: برای شناسایی دقیق شرکای ایرانی لازم است تا مستندات شناسایی آن ها ارائه شود.
- تصویر گذرنامه و مدارک شناسایی شرکای خارجی همراه با ترجمه رسمی: ارائه مدارک شناسایی و تصویر گذرنامه با ترجمه فارسی برای شناسایی شرکای خارجی ضرورت دارد.
- وکالت نامه: اگر یکی از شرکا به وکیل یا نماینده وکالت داده باشد تا مراحل ثبت شرکت را انجام دهد این وکالت نامه باید به ثبت برسد
- سایر مدارک: با توجه به نوع فعالیت شرکت ممکن است به یک سری پروانه های خاص و مجوزها نیاز باشد که باید آن ها را نیز ارائه کرد.
مزایای ثبت شرکت با شرکای خارجی در ایران
تاسیس شرکت با شرکای خارجی در ایران مزیت های بسیار زیادی دارد که عبارتند از:
دسترسی به بازارهای جدید
همکاری کردن با شرکای خارجی روند ورود به بازارهای بین المللی را تسهیل می بخشد و در نتیجه دسترسی به مشتریان جدید را افزایش می دهد.
تبادل فناوری و دانش
شرکای خارجی معمولاً از نظر تخصص های مدیریتی فنی با شرکای ایرانی تفاوت هایی دارند که این تفاوت ها می تواند باعث بهبود فرایندها و عملکردها شود.
تقویت منابع مالی با جذب سرمایه
از طریق ثبت شرکت با شرکای خارجی می توان سرمایه لازم برای توسعه شرکت ها و پروژه ها را تامین کرد.
کاهش ریسک
همکاری به شکل بین المللی ریسک های تجاری را پایین می آورد و در هنگام چالش ها، حمایت های لازم را در پی دارد.
توسعه شبکه های تجاری
همکاری با شرکای خارجی با توجه به شبکه های گسترده ای که دارند در رشد و توسعه سریع تر کسب و کارها بسیار موثر است.
سخن پایانی
در این مطلب به عنوان راهنمای ثبت شرکت با شرکای خارجی، هر آنچه را که باید در رابطه با این مبحث بدانید در اختیار شما قرار دادیم. به طور کلی ثبت شرکت با شرکای خارجی یک فرصت مناسب برای سرمایه گذاران است که شرایط لازم را برای گسترش فعالیت های آن ها در خاورمیانه و بهره برداری از بازار بزرگ ایران فراهم می کند. قبل از اینکه برای ثبت شرکت اقدام کنید، بهتر است با مراحل ثبت شرکت، قوانین مربوط به آن و چالش هایی که بر سر راه قرار دارد آگاهی پیدا کرده و با راهکارهای مناسب، در این زمینه، عملکرد موفق تری داشته باشید.
به عنوان نکته پایانی ذکر این موضوع هم حائز اهمیت است که می توانید برای ثبت شرکت در تهران، از مجموعه ثبت خوارزمی کمک بگیرید.