ثبت شرکت با مسئولیت محدود به دلیل شرایط مناسب و آسانی که دارد، بیشترین متقاضی ثبت شرکت در کشورمان را به خود اختصاص داده و برای کسب و کارهای کوچک تا متوسط انجام می شود. این شرکت از حداقل دو شریک تجاری تشکیل شده که تمام سرمایه خود را درون یک حساب بانکی که به نام شرکت افتتاح شده واریز می کنند و با توجه به میزان سرمایه ای که وارد کار کرده اند، تعهد و وظیفه در شرکت متقبل می شوند.
در ثبت نام این شرکت ها، عبارت با مسئولیت محدود باید ذکر شود و نباید نام شرکا در کنار اسم شرکت قید گردد. ما در این مطلب از موسسه ثبت شرکت خوارزمی تصمیم داریم به شما توضیح دهیم که مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود چیست و چه شرایطی دارد؛ پس توصیه می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
نگاهی به شرایط ثبت شرکت با مسئولیت محدود
برای آشنایی بیشتر و درک بهتر ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید بگوییم که این شرکت از حداقل دو شریک تجاری تشکیل شده است. این دو نفر بدون اینکه سرمایه خود را تبدیل به سهام کنند، تمام سرمایه خود را درون یک حساب بانکی به نام شرکت واریز می کنند. اداره این شرکت به یک مدیر یا چندین مدیر سپرده می شود و مدت زمان آن می تواند محدود یا نامحدود باشد. همچنین نیازی نیست که مدیران شرکت حتماً از شرکا باشند.
از دیگر ویژگی های این شرکت می توان به عدم نیاز به معرفی اعضای شرکت به صورت سالانه اشاره کرد. افرادی که شرکت با مسئولیت محدود ثبت می کنند به اندازه پولی که وارد کار کرده اند، در شرکت تعهد و وظیفه بر عهده دارند.
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود چه مدارکی نیاز است؟
قبل از اینکه به بررسی مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود بپردازیم بهتر است نگاهی به مدارک مورد نیاز برای ثبت این شرکت داشته باشیم. برای اینکه یک شرکت با مسئولیت محدود ثبت نمایید، باید مدارکی را که در ادامه اشاره می کنیم آماده کنید.
- تصویر کارت ملی تمامی اعضا
- داشتن سیم کارت به نام
- داشتن ثنا
- فیش واریزی ۱۰۰ درصد سهام شرکت
- دو نسخه از اساسنامه، تقاضانامه و صورت جلسات
- اخذ و ارائه مجوز در صورت نیاز
- گواهی عدم سوء پیشینه اعضای شرکت
- ارائه اساسنامه دو جلد و امضای ذیل تمام صفحات آن به واسطه سهام داران
- اصل وکالت نامه در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل انجام شده باشد.
- اصل مجوز فعالیت، اگر ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد.
بررسی مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود
برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید مراحل مختلفی را طی کنید که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.
انتخاب نام شرکت
در قدم اول باید نام مناسبی را برای شرکت مد نظر خود در نظر بگیرید. این نام باید منحصر به فرد باشد و با قوانین مربوط به نام گذاری شرکت ها تطابق و تناسب داشته باشد.
تعیین موضوع فعالیت
در مرحله دوم از مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود، باید موضوع فعالیت شرکت خود را کاملاً مشخص و واضح بیان کنید.
ارائه مدارک
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت را که قبل تر به آن ها اشاره کردیم از جمله شناسنامه، کپی کارت ملی، اساسنامه، تقاضانامه، مجوز فعالیت و… آماده کنید.
مراجعه به سامانه ثبت شرکت ها
در این مرحله باید در سامانه اینترنتی ثبت شرکت ها به شکل آنلاین ورود پیدا کرده و اطلاعات مورد نیاز را در سامانه ثبت کنید.
پرداخت هزینه
اکنون باید با توجه به میزان سرمایه و نوع شرکت، هزینه های مربوط به ثبت شرکت را بپردازید.
ارسال مدارک
بعد از طی مراحل مذکور و پرداخت کردن هزینه های مورد نیاز و به تایید رسیدن اطلاعات، باید به اداره ثبت شرکت ها مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه کنید. تمامی مدارک باید به واسطه شرکا به امضا رسیده باشند.
صدور آگهی ثبت
در این مرحله، مدارک ارائه داده شده به واسطه اداره ثبت شرکت ها بررسی و در صورت صحت، تایید می شوند و شرکت شما به طور رسمی به ثبت می رسد.
دریافت کد اقتصادی
در نهایت برای انجام فعالیت های تجاری شرکت، باید برای دریافت کد اقتصادی اقدام کرد.
انواع شرکت های با مسئولیت محدود در ایران کدامند؟
از انواع شرکت های با مسئولیت محدود در ایران می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- شرکت با مسئولیت محدود کشاورزی
- شرکت با مسئولیت محدود خدماتی
- شرکت با مسئولیت محدود پیمانکاری
- شرکت با مسئولیت به مواد غذایی
- شرکت با مسئولیت محدود نرم افزاری، سختافزاری و کامپیوتری
- شرکت با مسئولیت محدود تجهیزات پزشکی
چه افرادی نمی توانند در شرکت مسئولیت محدود جزو اعضای هیئت مدیره باشند؟
اکنون که مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود را بررسی کردیم، شاید این سوال در ذهن بسیاری از کاربران نقش ببندد که چه افرادی نمی توانند در اعضای هیئت مدیره در شرکت های مسئولیت محدود عضو باشند؟ برای پاسخ به این سوال می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- افرادی که دارای سوء پیشینه کیفری هستند.
- افرادی که برای آن ها میزان ورشکستگی صادر شده باشد.
- افرادی که سن آن ها زیر ۱۸ سال باشد.
مدیران در شرکت با مسئولیت محدود چه اختیاراتی دارند؟
افرادی که به عنوان مدیران شرکت های با مسئولیت محدود فعالیت می کنند دارای اختیاراتی هستند که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.
- ارائه گزارش سالیانه در مورد فعالیت و افزایش یا کاهش سرمایه شرکت
- دعوت مجامع عمومی
- ارائه گزارش در مورد وضع شرکت و کسر اندوخته های مالی
- ارائه گزارش در مورد تغییرات در اساسنامه، تصویب نامه و افزایش یا کاهش سرمایه شرکت
در این مطلب در رابطه با مراحل ثبت شرکت با مسئولیت محدود صحبت کردیم و ویژگی های یک شرکت با مسئولیت محدود را مورد بررسی قرار داریم. به طور کلی شرکت های با مسئولیت محدود از رایج ترین انواع شرکت ها هستند که در کشور ما به ثبت می رسند. این شرکت ها از دو یا چندین اعضا تشکیل می شوند و هر یک از اعضا بر اساس میزان سرمایه ای که وارد کار می کنند، تعهدات و وظایف متعددی را بر عهده دارند.
ثبت این دسته از شرکت ها معمولاً برای کسب و کارهای کوچک تا متوسط صورت می گیرد و با توجه به شرایط آسان تر و انعطاف پذیری بیشتر، با استقبال ویژه ای از طرف صاحبان کسب و کارها مواجه می شوند.
در صورتی که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود نیاز به مشاوره دارید، می توانید از کارشناسان ما کمک بگیرید.